Börja träna

En vanlig fråga från nybörjare är vilket som är det viktigaste bältesbytet. Vanligtvis tar bytet från blått till lila längst tid samtidigt som bytet från brunt till svart har ett nära mytiskt skimmer över sig, så de brukar vara kandidaterna som väcker frågan. Men svaret är att det absolut viktigaste bytet av bälte är det du själv gör när du tar steget in i träningslokalen för första gången.
belts

Du är välkommen till oss oavsett om du ser dig själv som hobbyutövare eller framtida proffs i BJJ eller MMA. Det finns inga krav att du ska tävla eller aldrig missa träningar och vår filosofi är att BJJ är något du ska göra för att må bra och för att du tycker det är roligt. Samtidigt finns möjligheterna för den som, långsiktigt eller under en period, vill satsa extra.

BJJ är för oss både sport och självförsvar, så vi fokuserar på tekniker som är användbara även utanför tävling. Vi förlitar oss inte på tekniker som (pga skaderisk) bara kan ”torrsimmas” utan aktivt motstånd.  Även om vi ibland markerar tävlingsförbjudna tekniker så är basen det som kan övas ”skarpt”, så du kan agera och improvisera även i en kaotisk och stressad situation.

För den som, efter att ha lärt sig grunderna i BJJ, vill lägga på slag och sparkar så går det att vidga träningen med pass i både MMA och Thaiboxning, som ingår i samma avgift.

När?

Höstterminen börjar 28e augusti 2017 (och slutar 19e december).

Tisdagar och torsdagar kl 19.00-20.30.

Anmäl dig i receptionen när du kommer och skriv upp dig på provträningslistan.

Efter ett par veckors regelbunden träning kan du även vara med på öppen matta fredagar 18-19:30. Efter 1-2 terminers flitig träning kan du, om du kommer tillsammans med en träningskamrat på samma nivå, även vara med på passen för avancerade, söndagar 11:30-13.

(dubbelkolla tiderna på www.combatacademy.com, då denna hemsida uppdateras mer sällan)

Inför första passet

Lämplig klädsel första passen är en sval tröja (långärmad är jättebra men går även bra med t-shirt) och långbyxor (funkar med shorts om inte lämpliga träningslångbyxor finns). Allt ska förstås vara rent, eftersom träningskamraterna ibland ligger med ansiktet mot (därför ska man heller inte ha hårgele eller annat kladdigt eller starkt luktande). Det är bäst är att inte ta de kläder man är mest rädd om eftersom de kan utsättas för töjning.

Kläderna ska inte ha några delar som man kan riva sig på under brottning (blixtlås och knappar går bort, så mjukisbyxor funkar bättre än träningsbyxor med gylf). Av samma anledning ska eventuella smycken och/eller piercingar tas av eller att man sätter sporttejp över. Naglar ska vara kortklippta (förutom att man kan råka rivas så kan naglarna råka böjas upp om de är för långa).

I övrigt är det glatt humör, kamratlighet, nyfikenhet och lämna prestigen i dörren som gäller. Men det brukar komma av sig självt eftersom det är så roligt med bra folk och härlig stämning.

Här finns vi

Vi är en del av Combat Academy och finns på Stockholmsvägen 116G i Täby, nära tågstationerna Tibble och Roslags Näsby.

Google Maps (karta)

Våra lokaler (bilder)

 

Kontakt

Har du ytterligare frågor så kontakta gärna vår huvudinstruktör på e-mailadress jnyh [snabel-a] rocketmail [punkt] com .