Tråd: Teori

Har du någon gång undrat vilka egenskaper du egentligen tränar? Kampsport är en av de mest allsidiga sporterna överhuvudtaget. Du tränar:

kraft, snabbhet, uppfattningsförmåga, koordination, balans, rörlighet, flexibilitet (vighet), uthållighet, precision, timing och mental styrka.

Har jag glömt något?

  

Sv: Teori

En del explosivitet kanske?

  

Sv: Teori

Fokus och koncentration (vara här och nu, tömma huvudet på ovidkommande tankar), strategiskt tänkande, avledningsförmåga, poker face, spatialt tänkande, förmåga att använda alla sinnen i kombination, analytiskt tänkande, förmåga att avläsa och förutsäga motståndarens agerande, känsla och minne för tekniker och detaljer med en förmåga att blixtsnabbt och utan onödiga tankeomvägar koppla på rätt teknik vid rätt tillfälle, anatomiska kunskaper och förståelse för kroppens förmågor och begränsningar, andning, känsla för fysikens lagar så man alltid får fullt utbyte av sin kraft och inte slösar energi i onödan, förmåga att prioritera vad man lägger kraft och tid på, förmåga till ständigt pågående sannolikhetsanalys (är det värt att ta den här risken när jag har si och så stor chans att få utdelning på försöket).

Listan går att göra hur lång som helst och allt kan förstås brytas ner i ännu mindre delar. Nyttigt att reflektera över ibland och fundera över var man har sina styrkor respektive egenskaper att arbeta med, för det mesta går faktiskt att förbättra rejält om man bara har viljan och självkännedomen! Prata gärna med oss instruktörer om det är något du vill ha tips om hur man kan arbeta med.

  

Webbplats