Tråd: Boktips

  

2 Senast ändrad av billy (2006-01-26 15:14:02)

Sv: Boktips

"I am a shark, the ground is my ocean...and most people can't even swim" - Machado brothers
  

Sv: Boktips

Jag tar med "The Master text" ikväll så den som är intresserad kan se om det är något av intresse.

Billy - du kan väl också ta med din bok vid tillfälle !

  

Sv: Boktips

"I am a shark, the ground is my ocean...and most people can't even swim" - Machado brothers
  

Sv: Boktips

  

Webbplats

Sv: Boktips

Jag har hört att BJ Penns bok är värd att inspektera, ska tydligen innehålla mycket bilder om man inte är så himpla bra på att läsa eller motsv... Men allvarligt så har den fått fin kritik och BJ Penn är som bekant en av MMA-världens top 3 bästa grapplers. Alltså den som bäst anpassar grappling efter MMA.

  

Sv: Boktips

Brazilian Jiu-Jitsu Basic Techniques och Advanced Techniques av Fabio Gurgel är införskaffade nu. Väntar med spänning på att de ska komma hem till mig. Sen kommer jag woppa rumpan av er allihop :) Eller så får jag vänta tills någon nybörjare börjar :)
Bra med boktips iallafall!

//Markus Skoog
  

Sv: Boktips

Har fått böckerna nu. Verkar bra och pedagogiska. Basic boken känns det som man har ett hum om det mesta faktiskt även om det saknas detaljer här och var :) Advanced kände man ju igen lite grejer men där var det mycket bra grejer. Kul att de har med stående biten också även om det var sparsamt.

Hursom, framåtfall hårt i boken visas med huvudet rakt ner, inte åt sidan :) Så jag tycker jag borde blivit godkänd på den Anders :)

//Markus Skoog
  

Sv: Boktips

Ta gärna med och visa boken på träningen - kan vara kul att se vilka tekniker den berömde Gurgel-mannen valt ut som "basic". Han är ju onekligen jäkligt duktig och Alexandre Paivas motsvarighet i São Paulo.

Hursom, dunka sidan av huvudet respektive ansiktet tio gånger hårt i en vägg och informera oss sedan om vilket som var minst skadligt och gjorde minst ont. =) För motsvarande är det ju som händer om man inte lyckas tillräckligt med att bromsa huvudets framåtfart vid hård framåtfallteknik. Dessutom har man bättre uppsikt över omgivningen och har marginellt kortare väg runt till technical standup. Fördelar med att drilla in tekniken med ansiktet neråt kan jag inte komma på några. Ok, nackmusklerna kanske är något starkare i den vinkeln men å andra sidan kommer nedersta punkten (=näsan) en halvdecimeter längre ner än sidan av huvudet om du kör med vridet huvud istället eftersom huvudet är "längre" än det är brett.

  

Webbplats

Sv: Boktips

Jag vet :) Nu måste vi bara informera Gurgel om detta :)

//Markus Skoog
  

Sv: Boktips

Marlus, återkom gärna med en mer detaljerad bokrecension när du lusläst dem! Var beställde du från, hur mycket kostade det inklusive frakt etc och hur lång tid tog det innan böckerna kom? (strax över 2 veckor verkar det som på inläggen)

Jag la för övrigt till en ny länk till Jacaré's bok i mitt inlägg en bit upp på sidan. Om någon är nyfiken på den.

  

Webbplats

Sv: Boktips

  

Webbplats

Sv: Boktips

  

Webbplats

Sv: Boktips

  

Webbplats

Sv: Boktips

  

Webbplats

Sv: Boktips

Nu har Paiva-boken kommit i brevlådan. Mjuka pärmar, men skulle väl blivit mycket dyrare annars. Fint papper och bra bildkvalitet - färgbilder rakt igenom (nästan 200 sidor).

Sista kapitlen i boken är no-gi-tekniker, där en del är repriser från tidigare i boken. Kanske hade gått att slå ihop, men å andra sidan är det en rätt tjock bok så det känns inte som något annat fått stryka på foten för att få plats.

De flesta tekniker trycks in på bara en sida och som detaljnörd hade jag gärna sett mer detaljerade genomgångar, men nu får det istället plats med många fler tekniker och detaljer lär jag själv hitta efter att ha testat runt ett tag.

Teknikurvalet är lite spridda skurar, sorterat efter position - en del tekniker från våra graderingslistor men mycket är nytt även för mig och det känns som att boken är riktad främst till lite mer avancerade utövare, till skillnad från Paivas bok på polska som jag tidigare recenserat. Boken är förvånansvärt billig, så även den vetgirige nybörjaren kan köpa den. Jag kommer antagligen att testa igenom och visa de flesta av teknikerna och detaljerna i boken på träningen så då kan det ju vara kul att själv kunna gå tillbaka och påminna sig i boken.

Hittills har jag mest bläddra runt i boken, så jag kommer nog återkomma med fler synpunkter. Första intrycket är att instruktionerna ser väldigt tydliga ut, det finns att lära även för avancerade i den och att den känns väldigt prisvärd.

  

Webbplats

Sv: Boktips

  

Webbplats

Sv: Boktips

  

Webbplats