Tråd: Tävlingsresultat och -videos

  

Sv: Tävlingsresultat och -videos

  

Webbplats

Sv: Tävlingsresultat och -videos

Strike Open BJJ, resultatlista:

Freddi (Strike) mot Barki (Prana) - Barki vann på poäng.
Alexander (Strike) mot Adam (BJJ-Center) - Alexander vann på poäng.
Blåbältesmatch: Christina (Strike) mot Tove (Prana) - Tove vann på poäng.
Fredrik (Strike) mot Lars (BJJ-Center) - Lars vann på submission (sleeve wheel choke).

Bästa fighter: Tove (Prana).

Tack till alla tävlande och även övriga gästande från BJJ-Center och Prana för fina matcher och en härlig stämning! Det var överlag bra matchningar och den absoluta höjdpunkten var Christina (Strike) mot Tove (Prana) där båda bidrog till en teknisk och händelserik match. Andlöst spännande var det när Christina hamnade i ett till synes klockrent rakt armlås men mot alla logiska regler på något sätt lyckades klara armbågen och senare även vända matchen. Hon lyckades dock aldrig ta igen Toves poängövertag och det blev således en poängseger för Tove som även blev utnämnd till bästa fighter. 

Vi ser fram mot kommande BJJ-matcher på framtida Strike Open; förhoppningsvis redan lördagen den 27e januari. Anmäl intresse redan idag till mig (Johan)!

Video från tävlingen kommer förhoppningsvis att laddas upp inom kort (men då kanske jag först plockar ner videon från föregående tävling, se ovan, så passa på att spara ner den till hårddisken först!).

  

Webbplats

Sv: Tävlingsresultat och -videos

Har precis kollat matcherna!! Bra kämpat allihop! det såg verkligen kul ut.
Alex! Det var väl andra gången du vann över Adam? Du drog väl ut honom på en triangel sist? Bra jobbat!!!

"If you aren't attacking, you are defending, and if you are defending it means that you are losing the fight at that moment."
Marcelo Garcia
  

Sv: Tävlingsresultat och -videos

bjj league dec 2006 på video fil

tja,ja deltog i denna tävling,i den lättaste viktklassen.
undrar om nån har några matcher inspelade,skulle va kul o se.
om nån har filmat får den personen gärna höra av sig,
mvh Rodrigo

rigoe@hotmail.com

  

Sv: Tävlingsresultat och -videos

  

Webbplats

Sv: Tävlingsresultat och -videos

tyvärr va inte mina matcher med på den filen,nångon annan som kan ha filmat?
mvh Rodrigo

  

Sv: Tävlingsresultat och -videos

Jag tror du tänker på tävlingen som var inne på BJJ-center?

  

Sv: Tävlingsresultat och -videos

Precis, den videon finns i tråden jag länkade till. Dock har jag ju bara med de matcher där det var någon från Strike med. Minus en match som gick paralellt med en annan Strike-match.

  

Webbplats

Sv: Tävlingsresultat och -videos

@alexander,d är rätt tävling som johan säger men mina matcher va som sagt inte med,har kollat på bjjcenter sidan men d händer inte mycket där hehe.
tack iaf för hjälpen
mvh rodrigo

  

Sv: Tävlingsresultat och -videos

Ok Både jag o Micke förlorade våra tävlingar.. Micke åkte ut på en triangel från guard efter 1 min o jag åkte ut på en armbar ifrån guard, Båda var jvligt aktiva i guard! Känns lite tungt just nu för båda två vi ska trösta med att dricka bärs =)
För min egen del känner jag att jag inte var i närheten så aggro o explosiv som jag kan vara.. Blir ändring på det till augusti.
Men Micke kommer ställa upp i juli strikeopen och både jag o micke kör i augusti.. Hoppas fler kan vara med då.
ps. vore nice med nån som kan vara coach i ringen hehe
Allt som allt var det en grym upplevelse, Gäller bara att bli av med match oskulden.

"I dont believe in belts, toughness cant be ranked"
John C Reily
  

Sv: Tävlingsresultat och -videos

Tjena killar.
Det kommer inte hända igen att ni står ocoachade!!
I all panik med regnhellllvetttet så tog jag på mig att även agera domare och blev alltså diskad från att coacha.
Men jag måste säga att jag är grymt nöjd med era insatser idag!

Peter

  

Sv: Tävlingsresultat och -videos

STRIKE OUT 1

Regnet strilade ner men tack vare stor flexibilitet från arrangörerna så flyttades tävlingen snabbt inomhus, Strike Out but In så att säga. Det funkade bra. Drygt 15 matcher med ungefär hälften var av Thaiboxning och Submission Wrestling. Bra att varva olika stilar. Det blir mer omväxlande för publiken och domarna får vila mellan varven.

Submission Wrestling flöt på bra. Totalt åtta matcher varav bara två fick dömas efter dominans. De andra slutade med submission. Intressant att notera (som vi även sett tidigare i UFC mm) att det inte är några flashiga tekniker som vinner utan rena bastekniker. Dessa tekniker vann man på:

Triangel (2 matcher)
Rakt T-bar armlås (2 matcher)
Vadlås
Giljotin

Vi kanske skall lägga mer kraft på försvar mot dessa tekniker.

Micke A och Johan H ställde upp och blev (efter egen utsaga) på så sätt av med sin tävlingsoskuld. De gjorde bra ifrån sig men förlorade mot mer erfarna motståndare. Det är bara att bita ihop och gå vidare. Alexandre Paiva brukar säga att "den som inte förlorar lär sig aldrig något".

Det är en helt annan sak att tävla jämfört med att sparras på klubben. Mer stress. Mindre kunskap om motståndaren och hans tekniker.

Jag tycker att M och J gjorde en jätteprestation bara genom att ställa upp efter ett halvt års BJJ-träning och knappt någon submission wrestlingträning. Det kallar jag mod och fighting spirit.

Nästa tävling går sista lördagen i juli. Då blir det förhoppningsvis även BJJ-matcher. Om du har tränat minst ett halvår, så är det bara att anmäla sig till Peter !  Du är väl också modig och har den rätta fighting spirit, eller?

  

Sv: Tävlingsresultat och -videos

Ahh skönt att höra  =) Fattar dock att det blev rätt stressigt där ett tag hehe. Men nu e väl allt klart så nästa tävling u juli lär gå hur fint som helst.. Det var riktigt kul att ställa upp. som du sa Peter det gäller bara att bli av med oskulden, Nästa gång lär man inte vara lika nervös o shit

"I dont believe in belts, toughness cant be ranked"
John C Reily
  

15 Senast ändrad av Micke (2007-07-02 23:53:54)

Sv: Tävlingsresultat och -videos

Det var iofs ganska kul att vara amatörcoach och att skrika saker som: "Bli inte strypt Hytte!", "Fly ur backguarden!" och andra goda råd av "försök vinna!"-typen :).

Det var synd tycker jag att vädret spåra ur efter allt j-vla jobb som så många la ned på att bygga ring och slå upp tält ect, för verkligen hoppas att det blir bättre i Juli.

Förrutom det så var det en helt fantastiskt kul grej hela STRIKEOUT 1 tycker jag, jag och Hytte hade dragit med oss halva bekantskapskretsen och alla vara nöjda och flera var helt lyriska över evanemanget. Flera återbesök i Juli mao. På ett personligt plan var det obeskrivbart kul att tävla trots att jag blev grundligt förnedrad på rekordtid :) (1.04 min tror jag det var). Har kollat på filmen ett par 100 ggr nu och har ett ganska bra grepp på vad som hände samt blir taggad att försöka igen. Var helt groggy efter att ha blivit strypt så jag missade sista Tai-matchen samt prisutdelningen helt då jag trodde att det hela var över, och åkte hem, efter Mikael vs Ralf.

Hörde av Benny som hade hört något om att det blir viktklasser i jämna 10 kg-steg i nästa fight -80 kg blir det för mig isf, är det något som hört något mer om det praktiska, såg på hemsidan att nästa SO blir på en Onsdag (den 25:e) t.ex?

  

Sv: Tävlingsresultat och -videos

Får verkligen hålla tummarna för bättre väder i juli så det slipper bli Strike In då också. Himla otur. Motsvarande tid dagen efter tävlingen var det ju strålande utomhusväder. Ska bli kul att se ringen fullt uppriggad utomhus! Se till att ragga med hela bekantskapskretsen till träningen i höst så kanske vi får råd med mjukare pusselmattor som vi kan ha i ringen och för andra utomhusträningar!

Rekordtid för kort första-tävlingsmatch-någonsin har du knappast, Micke! Första tävlingsmatchen jag själv gick så hamnade jag mot en kille som var instruktör på en klubb inne i stan. Jag blev utstrypt och matchen var över på 45 sekunder så du klarade dig 19 sekunder längre än vad jag gjorde min första tävlingsmatch. Plus att du kunde klarat dig över 20 sekunder längre om du också hade låtit bli att klappa =). Inte att rekommendera dock. Vaknade upp lite lagom förvirrad och tog ett tag innan jag riktigt greppade att jag just hade gått en match.

  

Webbplats

Sv: Tävlingsresultat och -videos

JAg o Mcike har kört en kampanj i kompis gänget om att folk ska börja på strike.. Får se om det lönar sig nu. Vi har iaf 2 st som ska börja o 1 som kommer börja till vår terminen.

"I dont believe in belts, toughness cant be ranked"
John C Reily
  

Sv: Tävlingsresultat och -videos

  

Webbplats

Sv: Tävlingsresultat och -videos

  

Webbplats

Sv: Tävlingsresultat och -videos

Kollade på Johan Hyttes första match. Bra försvar mot Tulle som är en erfaren och duktig motståndare ! Extra bra att komma ur back-guarden. Inte så bra att motståndaren fick ryggen tidigt (slarv med armarnas placering). Utnyttja din goda rörlighet och offensiva tekniker mer nästa gång. Sammanfattningsvis en mycket bra första tävlingsinsats !!!

  

Sv: Tävlingsresultat och -videos

Mhmm jag frös rätt hårt under matchen o tänkte alldeles för mycket. Var det första jag tänkte på när jag gick av mattan, att jag inte använde min explosivitet över huvudtaget =(
Men jag e faktsikt nöjd med backguard försvaret jag emd.. Men damn va trött man var efetr matchen dock uhh, och vi höll bara på i 02,30 min

"I dont believe in belts, toughness cant be ranked"
John C Reily
  

Sv: Tävlingsresultat och -videos

STRIKE OPEN - BJJ matcher 15 december 2007

Så har vi då avslutat årets sista Strike Open. Vi körde 10 BJJ-matcher och de flesta fick köra mer än en match. Som vanligt bra, jämna matcher, men vi måste erkänna att BJJ-center var bättre idag. Bra kämpat och bra tävlingserfarenhet för alla. Dessutom slår det mig (som den senior jag är) att det inom kampsport finns fantastisk sympatiska och vänliga ungdomar och unga vuxna. Tack till alla för den enormt goda stämningen mellan alla tävlande!

Matcher (Strike Alliance = SA; BJJ Center = BJJC):

Johan Hytte (SA) - Berny (BJJC) --> Berny vinst på poäng.

Linus (SA) - Berny (BJJC) --> Berny vinst på poäng.

Johan H (SA) - Per (BJJC) --> Per vinst på poäng.

Linus (SA) - Allan (BJJC) --> Allan vinst på poäng, efter förlängning.

Johan H  (SA) - Linus (SA) --> Johan vinst på submission (americana)

Per (BJJC) - Allan (BJJC) --> Per vinst på poäng.

Thomas (SA) - Pouya (BJJC) --> Pouya vinst på submission (triangel)

Thomas (SA) - David (BJJC) --> David vinst på submission (rakt armlås)

Oscar (SA) - David (BJJC) --> David vinst på poäng efter förlängning.

Johan H (SA) - Pouya(BJJC) --> Pouya vinst på submission (triangel).

  

23 Senast ändrad av Micke (2007-12-16 23:26:44)

Sv: Tävlingsresultat och -videos

  

Sv: Tävlingsresultat och -videos

Detta om X-mas clash... Nu vill jag babbla om BJJn. Awesome att så många var med och körde!! Jag vet att det är bittert att förlora (eftersom jag alltid gör det :)) men fan det är ändå tennisbollsize-pung att vara med och tävla (Bran har till exempel bara kört några få månader och varit öronförståndshandikappad en bra bit av den tiden) av samtliga. Nu har följande börjat matcha: Limpan, Brän och Oscar + att Hytte fortsätter att köra. 

Jag tycker det är så jävla grymt och trevligt helt enkelt och känner verkligen en djuprotad ångest över att inte kunna delta... 

Att tävla tycker jag är ett så jävla bra sätt att utvecklas och vi som klubb kan se till att lära oss mycket av det vi märker på tävlingarna. Vad funkade/vad funkade inte + vad bör vi göra som vi inte gör ect...

Instämmer för övrigt med Anders om att snubbarna från SBG/BJJC är ett skönt gäng, deras chief Marcus bjucka in oss att komma att rulla med dem när vi vill och det har varit mycket trevligt förut så det lär vi göra framöver, vi kan lära av varann och helt enkelt bara ha det roligt med att få rulla med lite olika personer som omväxling.

Bra skit! Nu synns vi imorrn!

  

Sv: Tävlingsresultat och -videos

Kan bara instämma med Micke om att man så mycket tuff bara som börjar tävla! Man är sjutton så mycket mer vinnare om man går in i ringen än om man stannar utanför. Så grattis till er ändå som tog steget in och låt inte resultatet hindra er att göra om det!
Bra att vi fått rutin på att filma matcherna, man kommer ju inte ihåg någonting efteråt och då går man ju miste om alla lärdomar om vad man borde göra bättre till nästa gång.