1 Senast ändrad av Johan (2014-09-08 11:58:57)

Tråd: Graderingar

  

Sv: Graderingar

Tufft!

Grattis till era egna graderingar förresten! Känns stort!
När kommer bilderna?

"I am a shark, the ground is my ocean...and most people can't even swim" - Machado brothers
  

Sv: Graderingar

Även jag ber att få gratulera!
Starkt jobbat av er!

  

4 Senast ändrad av Johan (2014-09-08 09:03:12)

Sv: Graderingar

  

Webbplats

5 Senast ändrad av billy (2006-01-04 01:06:27)

Sv: Graderingar

"I am a shark, the ground is my ocean...and most people can't even swim" - Machado brothers
  

Sv: Graderingar

Ett nytt grattis ! Denna gång till Micke Andersson som fick sitt första streck på bältet vid gårdagens träning.

Nu hoppas vi att flera som tränat minst en termin, sätter full fart och lär in teknikerna så att vi kan bocka av och få fram fler graderade.

Vi har också jobbat fram kraven för två streck. Listan sitter på väggen i träningslokalen.

Andreas, Christina, Oscar och Micke pushar givetvis sig själva fram för att nå ännu högre höjder :-)

  

Sv: Graderingar

Nytt Grattis, denna gång till Pontus som klarat steg 1 = 1 streck.

Pontus har tränat i många år och är en duktig fighter. Vi har fler sådana som inte graderats ännu. Det är inte så konstigt eftersom vi inte har börjat med graderingar förrän i år. Alla måste "harva" sig igenom de obligatoriska teknikerna och dessutom kunna visa upp dem med alla detaljer. Tuffa krav men i vår klubb lägger vi extra stor vikt vid detaljerad kunskap om teknikerna.

Varför skall man kunna alla detaljer om en teknik? Räcker det inte med att rycka in tekniken med råstyrka?

- endast en perfekt utförd teknik garanterar att du lyckas mot en tyngre och starkare motståndare.

- den ultimata fightern har en intuitiv känsla för tekniker. Nya tekniker uppfinns i situationen och attacker med okända tekniker avvärjs automatiskt. Att komma dithän tar lång tid men underlättas av en djup förståelse av teknikerna.

- för den goda stämningen och för klubbens långsiktiga överlevnad är det viktigt att alla graderade kan visa korrekta tekniker för nybörjare och lägre graderade.

Nu ser vi framemot att få gradera några till innan den här terminen är slut (31/5). Det finns till och med en chans för de som börjat träna i år men som har tränat väldigt flitigt. Kom igen pusha själv ! Be kompisen som redan är graderad att visa dig korrekt teknik! Visa upp för Anders eller Johan för avprickning!

  

Sv: Graderingar

Grattandet fortsätter! Denna gång är det Alex och David som båda gjort sig förtjänta av första strecket. Extra roligt eftersom de faktiskt inte tränat mer än denna termin om än oerhört flitigt och fokuserat. Samt att båda har bra fallenhet för BJJn både på att snappa upp tekniker och på att sedan visa och förklara dessa. Totalt har vi nu sju stycken enstreckare i klubben varav fyra har gjort själva testen under denna termin. Och fler hoppas vi att det kommer bli men det är upp till er för att jag och Anders kommer fortsätta vara ena petiga jävlar =)

Tillägg: Idag (8/5) på träningen fick även Billy sitt första streck till sist efter många års träning. Det var verkligen hög tid och egentligen bara godkännande av listan med "skolbokstekniker" som saknades. Grattis!

PS.

Alla som har ett streck, se till att så snart som möjligt antingen ordna ett riktigt BJJ-bälte eller själva sy på ett svart fält på ert nuvarande vita bälte! Det svarta fältet skall vara på den ände av bältet där det inte sitter någon tillverkarlapp. Fältet börjar ca fem centimeter in på bältet och är ca 7,5cm långt om man går efter ett Krugans-bälte. På ett Keiko Raca bälte börjar fältet ca 3,6cm in på bältet och är ca 16,1cm långt. Vill man fuska kan man kanske lösa det hela provisoriskt med exempelvis svart hockeytape/vävtape, men blir nog inte så snyggt eller hållbart.

  

Webbplats

Sv: Graderingar

Vi har nu kört med graderingar under en termin och våra erfarenheter är att första strecket är lagom svårt. Däremot är steg 2-teknikerna väsentligt svårare. Det behövs mer tid för att dessa skall mogna och verkligen "sitta". Vi har därför bestämt att vi kastar om ordningen på streck 2 och 3.

1 streck - kunna grundläggande positioner och tekniker (= listan över "steg 1"). Man skall kunna redogöra för alla detaljer i teknikerna så att man själv kan visa en nybörjare på rätt sätt.

2 streck - "fightning skills" dvs kunna använda ovanstående tekniker rätt och i full fart under pågående fight.

3 streck - ytterligare positioner och tekniker (= listan över "steg 2").

4 streck - fighting-förmåga på blåbältes-nivå, dvs vid nästa tillfälle skall vi "utan att skämmas" kunna föreslå Alexandre att gradera er till blått bälte.

För er som vill jämföra med andra kampsporter skall ni veta att graderingar i BJJ ställer mycket högre krav än i de flesta andra kampsporter. Renzo och Royler Gracie säger i sin bok (Brazilian Jiu-Jitsu, Theory and Technique) att purple-belt i BJJ motsvarar svart bälte i de flesta andra kampsporter. Det tyder på att blått bälte i BJJ borde kunna motsvara brunt bälte i någon annan kampsport.

Tillägg från Johan: Tredje strecket kräver förstås också en ökad mognad i teknik och fighting-förmåga utöver listan.

  

Sv: Graderingar

Grattis till två streck !

Efter ändringen av graderingssystemet (se posten här ovanför) så har äntligen, efter många års flitigt tränande, vi kunnat gradera Andreas S, Christina E och Oscar N till två streck. Det har garanterat kostat dem mycket svett ;-)

  

Sv: Graderingar

Efter att ha kommit 3a (bland 16 tävlande i viktklassen) i Västerås har nu även Pontus fått sitt andra streck.

  

Webbplats

Sv: Graderingar

Jättegrattis till Christina som nu i juni graderats av Alexandre Paiva till blått bälte. Klubbens första "elev" som har nått den nivån och dessutom direkt från "vitt med två streck". En bekräftelse på att klubben har hög klass på sina egna graderingar.

Johan belönades med två streck på sitt lila bälte ("halvvägs till brunt") och befäster därmed sin position som klubbens mest tekniska och bästa BJJ-fighter. Måste ha bra gener ;-)

  

Sv: Graderingar

Grattis Christina!! Verkligen glada nyheter! Ser fram emot att få se bilderna från Finland! Vi ses snart! :D

  

Sv: Graderingar

På onsdagspasset fick Billy sitt välförtjänta andra streck på bältet efter en flitig start på terminen.
Jag och Anders hoppas att samtliga andrastreckare ger järnet under terminen för att lära in andrastegslistan! Hittills är det bara Christina som fått godkänt på hela den (och först efter att ha fått blått bälte av Alexandre), så be gärna även henne att visa om det är något på listan som ni är osäkra på! Fungerar det bra med basics-passet på onsdagarna så kommer vi att kunna köra betydligt mer andrastegstekniker (och ännu mer godis) på övriga träningar.
Nuvarande enstreckare får förstås också gärna lära sig alla andrastegsteknikerna men det viktigaste är inte teknisk kvantitet utan teknisk kvalitet så glöm inte att ständigt återkomma till- och finslipa grundteknikerna (gäller förstås även blå och lilabältare). Ett bra sätt är att träna dubbelpass på onsdagarna (eller så länge på basics-passet som man hinner med, bättre vara med en halvtimme än ingenting alls).

  

Webbplats

Sv: Graderingar

Någon frågade mig hur lång tid det tar mellan graderingarna. Det finns inget enkelt svar men vi kan konstatera att om man är flitig ( 3 - 4 pass i veckan) och har lätt för att lära, så är det möjligt att ta ett streck per termin dvs minst två år för fyra streck. Därefter skall man vara mogen för att prova till en blåbältesgradering för Alexandre Paiva.

Det är självklart så att man lär sig mycket mer om man tränar flera gånger i veckan. Om du ökar från en gång till två gånger (eller från två till fyra) så lär du dig inte bara dubbelt så mycket utan kanske tre gånger så mycket eftersom du inte missar några tekniker och inte hinner glömma mellan varven. Dessutom är det så att vi som instruerar i första hand anpassar teknikerna efter de som tränar mest (och nybörjarna).

Som någon sa: "den som inte sätter av tid för träning, får förr eller senare sätta av tid för sjukdom".

Alltså, träna mera :-)

  

Sv: Graderingar

  

Webbplats

Sv: Graderingar

Grattis Marcus !!!

På träningen igår (onsdag) visade Marcus Gaude upp sista tekniken i steg 1 listan på ett utmärkt sätt. Eftersom han också är en mycket bra fighter graderade vi honom med två (!) streck för första gången i klubbens historia. Stort grattis Marcus, du är väl värd din gradering! För att ändå visa att det finns mer kvar att lära så fick Marcus gå en ovanligt tuff match mot Johan innan han fick sina streck;-)

  

Sv: Graderingar

På onsdagsträningen (igår/"idag") fick Fredrik Z till sist sitt första streck efter att han visat att han verkligen råpluggat backguard escape. Tror ingen kämpat hårdare för sitt första streck än Fredrik så det var verkligen välförtjänt.

  

Webbplats

Sv: Graderingar

På träningen idag fick Johan Hytte och Mikael Andehn sina efterlänktade första streck (vars ett) på sina bälten efter att ha tränat sedan början av vårterminen. Båda har flitigt tränat både BJJ och MMA hela våren och dessutom just varit med på sin första, men definitivt inte sista, tävling och på så sätt börjat stärka sina tävlingsnerver och provat sparring under stress mot motståndare som har andra tekniker och beteenden än de egna klubbkamraterna.

Micke och Johan är de första sedan januari på klubben som har blivit graderade. Förhoppningsvis dröjer det inte lika länge innan jag och Anders får privilegiet att dela ut nästa bältesstreck till någon/några välförtjänt(a) klubbmedlem(ar). Möjligen att klubben inom den närmsta framtiden kommer att få sin(a) första trestreckare. Ni får hjälpa till att driva på de glada gossar som börjar bli aktuella!

  

Webbplats

Sv: Graderingar

Hell yeah this is only the beginning.. WAR!!

"I dont believe in belts, toughness cant be ranked"
John C Reily
  

Sv: Graderingar

Nu har klubben fått sina första tre-streckare någonsin (Christina fick blått direkt från två streck). Oscar Nyh och Markus Gaude blev de lyckliga tu.

Micke Andéhn och Johan Hytte fick också sina efterlängtade andra streck efter att ha fått klart för sig att deras första-någonsin-matcher kanske inte var så tokiga ändå jämfört med "vissa andras". =)

Stort grattis allihop och god jul! Nästa gång vi ses är ju som tidigast precis innan julafton.

  

Webbplats

Sv: Graderingar

Det var jävligt oväntat kan jag säga hehe.. Trodde det skulle dröja några månader till. Men fan va kul =) E stolt som en tupp hehe Ha det grymt bra i brasilien o visa dom vad en svensk viking kan göra!
WAR!

"I dont believe in belts, toughness cant be ranked"
John C Reily
  

Sv: Graderingar

Ja, verkligen en trevlig överraskning. Hoppas det blir lite nya streck nere i Brasilien också! Det var kul att se din första match, helt galen choke han körde där... Trevligt med filmkväll, hoppas ni inte såg allt för coola grejjer efter jag hade åkt. Glöm inte att rapportera regelbundet från regnskogen!

  

Sv: Graderingar

O akta dig fr transorna johan.. Vi vet att det e lockande men BIG NO NO  =)

"I dont believe in belts, toughness cant be ranked"
John C Reily
  

Sv: Graderingar

Grattis Linus !

Linus klarade sista svåra hindret med glans. Backguard escape satt som den skulle. Nu sitter också första strecket fint på plats på bältet. Grattis !

Några andra är bra på gång mot första strecket, men nu gäller det att komma på träningarna och visa upp vad ni går för!